Fuck it list

pexels-photo-empty list.jpg

Fuck it! Ik doe er niet meer aan mee!

Ik ben een ster in to-do lijstjes. Zelfs op mijn nachtkastje ligt een boekje, want stel er schiet me wat te binnen (’s nachts), wat ik echt niet mag en moet vergeten, dan moet ik dat opschrijven, NU! To do lijstjes geven namelijk rust. 

Tenminste, zo dacht ik. Totdat ik afgelopen jaar hoorde van de Fuck it list. Dit was het! Een lijst met dingen die ik vooral niet moest doen. Time to change: van druk, druk, druk, naar rust, rust, rust. Dingen die er op mijn fuck it list komen, zijn namelijk dingen waar ik geen energie van krijg, die ik minder leuk vind en waar ik beter geen aandacht aan kan besteden. (zie ook TED: Scott Jones)

Mijn fuck it list:

  • Mijn huishouden: nee, niet dat ik nu in in een zwijnenstal leef en eerst iets af moet wassen voordat ik kan eten, maar mijn huis zag er altijd superstrak uit. Maar word ik er echt gelukkig van, als mijn kleding NU strak in de kast ligt, of mijn vaat direct in de vaatwasser staat als mijn bord leeg is, terwijl ik op die momenten er ook voor kan kiezen om de boel even de boel te laten en tijd door te brengen met de mensen die er echt toe doen, zoals mijn zoontje, mijn vrienden en familie, die er op dat moment zijn. En de vaat op te ruimen als mijn zoon ligt te slapen / zij naar huis zijn.

  • Televisie: keer op keer probeer ik het weer, zappend door mijn mega zenderpakket, kom ik er weer achter dat er, voor de zoveelste keer, niks op is dat ik interessant vind. Fuck it! Ik zeg mijn abonnement op. Duur zat. Ik heb alleen nog internet. Als ik eens de rust vind om iets te kijken, dan kies ik voor één van de vele series op Netflix (die ik nog moet kijken). Het geld dat ik over houd: ik huur een schoonmaker in. Niks zo lekker als thuiskomen in een super strak en schoongemaakt huis. Voelt echt als een cadeautje. Jep, ik word daar oprecht gelukkig van!

  • Vegan: fuck it! Ik doe niet mee aan die foodtrends. Natuurlijk, ook ik eet minder vlees, sinds ik de documentaire van Leonardo di Caprio zag over alle CO2 uitstoot, maar vegan. Nope, daarvoor ben ik toch wel echt een kaaskop. Ik pak de dingen eruit, waar ik blij van word, de rest: fuck it!

  • Tinder & Happn: and all that! Fuck it! Ik heb mijn telefoon al vaker in mijn hand, dan ik zelf zou willen. Ik wil mensen ontmoeten en niet liken door te swipen door iemands beste foto's van de afgelopen jaren.

  • Overal ja op zeggen / loyaliteit: fuck it! Ik denk nu eerst: wat wil ik, in plaats van te denken wat de ander wilt. Een goede vriend zei ooit: "Saar je bent aan het pleasen, en dat is een slechte eigenschap." True that! Hoe kan ik überhaupt weten wat een ander denkt of graag wilt, zonder het aan diegene te vragen?!

  • Alles zelf willen en moeten doen! Fuck it! Wat ik niet leuk vind, besteed ik uit. Do it the light way. Minder doen, meer bereiken.

  • Blote enkels, korte jasjes bij -3. Fuck it! ik doe er niet meer aan mee!

 

Wat zet jij op je Fuck it list? Let me know! Het geeft zoveel rust :-)