Courgette-kokossoep

Een heerlijk soep, die je prima als volwaardige maaltijd kan eten. Helemaal niet nodig om brood aan toe te voegen, door het ei, nootjes en taugé. Als je slim bent, maak je iets meer, dan heb je meteen een gezonde lunch! Net zo makkelijk :-)

IMG_9642.jpg

Courgette-

kokossoep

Gemakkelijk, voedzaam en snel!

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 1 grote ui

  • 1 groentenbouillon blokje 

  • Coconut creme 

  • Rode peper of sambal 

  • 1 klein bakje Taugé

  • 2 eieren

  • Ongezouten cashewnoten (een klein handje)

Make & bake

  1. Bak de ui in een scheut olijfolie op een laag vuur (ik laat dit altijd best wel lang sudderen want dan krijgt de ui een beetje zachte zoete smaak – als de olie op is kan je er een klein beetje water bij doen zodat het niet aanbakt)

  2. Courgette in stukken erbij.

  3. Bouillonblokje en water erbij (zodat je courgette bijna onder staat).

  4. Zachtjes koken totdat je de courgette goed kan pureren . 

  5. Cashewnoten toevoegen 

  6. Stuk van de coconutcreme (geen idee hoeveel, wat je lekker vindt: ¼ tot 1/3 van het blok?)

  7. Staafmixeren – niet te lang – zodat je de cashewnoot stukjes nog proeft

  8. Sambal en zwarte peper naar smaak

Serveer de soep met een hardgekookt ei en wat taugé erin.

Enjoy!