Doelen voor het nieuwe jaar. Dit jaar deed ik het anders.

gabrielle-cole-701889-unsplash.jpg

Meer liefde, tevredenheid en groei

Met deze tips

Tevreden met wie je bent en wat je hebt bereikt 

En dan is het ineens alweer 2019. Een nieuw jaar, een nieuw begin met nieuwe doelen. De sportscholen zijn weer drukker dan ooit en zelfs op de basisschool van mijn zoontje is gezondheid het thema. Afvallen, meer bewegen, minder stress, staan al jaren in de top 5. Ik deed er altijd aan mee: nieuwe doelen. Vaak was ik er al mee bezig, nog voor het nieuwe jaar was begonnen. Liever vandaag dan morgen en nog liever gister dan vandaag. De valkuil hiervan is dat ik niet echt stil sta bij dat wat ik heb bereikt. Dit jaar deed ik het anders. Ik pakte mijn boekje en stelde mijzelf de volgende vragen:

Vier je succes    

Met welk gevoel kijk je terug op 2018? Wat ging goed? Waar ben je trots op? Wat waren je successen?

Voor mij geldt dat 2018 een bevlogen jaar was: de nieuwe website ging live. Het logo werd ontworpen. Ik heb met coaching, trainingen en workouts ongeveer 700 mensen mogen motiveren. De reis naar India voor een yoga opleiding. Mijn eerste webinar: jouw energieniveau de baas. Daarnaast wist ik het zo te regelen dat ik voldoende tijd had voor Phoenix, haalde hem 3x per week van school en had de weekenden met hem. Ik kwam weer samen met de vader van Phoenix: na 3 jaar een gezin. Zo fijn! Oh en ik mocht ook nog eens veel toffe commercials draaien, waaronder Schweppes, Philips, Radio 10 en Floradix. 

Toen ik stilstond bij deze vragen en dit lijstje opschreef, was ik zo dankbaar! Zo tevreden! Iets waar ik normaal te weinig tijd voor nam, dan was ik alweer bezig met het volgende.

Faal, leer, groei

Wat kon beter? Wat zou je anders doen? Wat heeft 2018 jou geleerd? 

Mijn grote les voor 2018: dat ik meer mag loslaten. Ik hoef niet alle uitkomsten van tevoren te weten. Dingen mogen ontstaan vanuit passie en flow. Leren en ervaren door te doen, ook al voelt het soms onzeker of onwennig. Ik weet nu dat de mooiste groei ontstaat als ik doorzet, door te doen, door te proberen. Dit jaar kwamen er zoveel mooie projecten onverwachts op mijn pad. Persoonlijk maakte ik een enorme groei door over angsten en oude conditioneringen heen te stappen.

Wat houdt jouw geluk tegen?

Wat kun je loslaten, dat je niet verder brengt? Oude patronen, die je van jongs af aan hebt aangeleerd en welke je keer op keer blijft herhalen? Als het gaat om vriendschappen, relaties of werk waar je in blijft hangen vanuit angst, onzekerheid of twijfel. Wees je bewust van de keus die je hebt, om je leven te veranderen. Neem een moment van stilte om naar binnen te keren en vraag jezelf af of het echt bijdraagt aan jouw geluk. Is het antwoord nee, dan weet je wat je moet doen. 

Stop met vergelijken

Tenslotte, stop met het vergelijken met mensen om je heen. Alle clichés zijn waar: het leven is niet perfect, het gras is niet groener bij de buren, een ander krijgt ook niet ‘ zo maar’ een killerbody of kan alles eten wat los en vast zit. Blijf bij jezelf, wees tevreden met wie je bent en waar je staat in het leven. Wees tevreden met de successen die je hebt behaald. Het zijn de kleine stappen die uiteindelijk het verschil maken. Kijk daarna pas naar wat je wilt bereiken voor dit jaar. 

Vind jij het nu fijn om hulp te halen bij het proces van zelfacceptatie, tevredenheid, groei en ontwikkeling? En mij als coach? Ik heb weer ruimte voor nieuwe coachsessies. Als je me een mail stuurt, dan plannen we een gratis intake in. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe trainingen, webinars en blogs. Ik geloof in jou! Let’s rock this brand new year! 

Met alle liefde,

Saar