Werkgeluk

Wil jij een sterk, gezond en gelukkig team? Betrokken en bevlogen? Talenten binden aan jouw organisatie? Betere prestaties, minder verzuim en een hogere klanttevredenheid?


Waarom werkgeluk

Als werknemers gelukkig zijn, presteren zij beter (43%), verzuimen zij minder (66%) en zijn zij loyaler naar de werkgever, collega en klant, waardoor de klanttevredenheid toeneemt (30%). (Gallop & Forbes, 2018).

balans werk / privé

Werknemers hechten steeds meer waarde aan een werkomgeving waar zij blijvend kunnen leren, waar zij hun talenten kunnen inzetten en waar ruimte is voor een goede balans tussen werk- en privé. De lijn tussen werk en privé wordt steeds vager en mensen werken tot een latere leeftijd door.

Rendement van werkgeluk

Om talenten aan je organisatie te binden is het daarom slim om te investeren in het welzijn van de werknemers en een stimulerende werkomgeving te creëren met ruimte voor groei, ontwikkeling en een goede balans tussen werk en privé. De Gelukzaaiers helpt jouw organisatie met de investering in werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Samen kijken we naar de context, de cultuur en de mensen en ontwikkelen we een programma op maat.

werkgeluk is te meten en betaalt zich terug.

Wil je exact weten wat de investering is, de verwachte winsten en het rendement?  Neem dan contact met ons op.

onze werkgeluk-programma’s worden op maat gemaakt.

 
GELUKSZAAIERS-werkgeluk.png
Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.
— HERMAN CAIN
 

WERKGeluk programma’s

GELUKZAAIERS-stippen-klein.png
 

BASIC

12 weken

Het zaaien en ontkiemen van werkgeluk

Bij het Basic werkgeluk-programma ligt de focus vooral op het bewustwordingsproces. We starten met een werkgeluk-meting, een strategisch beleidsplan en een kick-off, waarin het werkgeluk-programma ontkiemt in de organisatie. Daarna volgt het proces van groei, doordat we aan de slag gaan met de module trainingen, waarin we elke twee weken een ander thema behandelen: patronen, bewustwording, voeding, beweging, energiebalans, slaap, ontspanning, voorkomen van stress, persoonlijk leiderschap, afrekenen met verslavingen en het trainen van het brein.

Ondertussen werken we aan een sterk en stabiel fundament binnen de organisatie: we maken gebruik van de talenten in de organisaties, gaan aan de slag met pioniers en zorgen voor een community, zodat werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit verankerd wordt in de organisatie.

Op korte termijn aan de slag, lage investering en snel resultaat.

intensief

6 maanden - 1 jaar

Groeien en bloeien van werkgeluk: sterk & stabiel.

Met het intrinsiek / intensief programma zorgen we dat werkgeluk in het DNA komt van de organisatie. We doen een beroep op de intrinsieke motivatie van de individuele werknemer.

Naast de werkgeluk-meting, het strategisch bedrijfsplan, module trainingen en het bouwen van een sterk en stabiel fundament, gaan we aan de slag met de doelen van de organisatie. Hoe zorgen we ervoor dat werkgeluk onderdeel wordt van het DNA en de cultuur van de organisaties? Hoe sturen we op passies, talenten en positieve doelstellingen? Hoe scheppen we een cultuur van blijvend leren, waar een goede balans tussen werk en privé mogelijk is?

Werkgeluk als cultuur

We starten met een kick-off, waarin de gehele organisatie mee wordt genomen met de lancering van het werkgeluk-progamma. Daarna gaan we aan de slag met praktische tools gebaseerd op de positieve psychologie. Er wordt gebruik gemaakt van buddy’s, zodat een sterk fundament binnen de organisatie wordt gelegd. Bij het afronden van het programma wordt het werkgeluk opnieuw gemeten, zodat direct zichtbaar wordt wat de resultaten zijn. We werken aan de persoonlijke ontwikkeling van elke werknemer afzonderlijk door te coachen op individuele doelen.

Een programma op maat ontwikkeld.

 
GELUKZAAIERS-tak1-dgroen.png
GELUKZAAIERS-tak2-dgroen.png
 

MODULE TRAINING

GELUKZAAIERS-stippen-klein2.png
 

Gezonde start: over bewustzijn en patronen

Met gezonde start gaan we terug naar de basis. Door middel van informatie over bewustzijn, mindfulness, yoga, voeding, ontspanningsoefeningen en zelfreflectie worden patronen onderzocht en persoonlijke doelen geformuleerd.

Voeding: kennis is macht

Om te kunnen veranderen is kennis van groot belang. Hoe is voeding opgebouwd? Wat zijn koolhydraten, vetten en eiwitten. Welke functie hebben zij en hoe zorg ik voor een goede balans?

We gaan aan de slag met een persoonlijk plan. Leren meer over onze eigen voedingsinname en hoe we dit kunnen veranderen.

Bewegen

Wat is het belang van bewegen? Welke vorm van bewegen past bij mij? Hoe zet ik goede voornemens om in doen?

 

Energie

In deze module gaan we in op de invloeden van energie: wat geeft energie en wat kost energie en hoe zorg jij voor een persoonlijk plan, zodat jij de regie kan nemen over jouw energielevel en kan zorgen voor een goede balans tussen werk en privé.

Slaap & ontspanning

We leven in een razendsnel tempo. Hoe zorg jij dat jij in deze snelle maatschappij tijd neemt voor ontspanning? En hoe zorg jij voor een goede nachtrust? In deze module krijg je kennis en praktisch toepasbare tips, waar je direct mee aan de slag kan.

Persoonlijk leiderschap

Weet jij wie jij bent? Wat jouw unieke talenten en drijfveren zijn? Hoe reken je af met angsten, onzekerheden en twijfel en hoe zorg je dat jij de doelen behaalt waar je zo van droomt?

 

Verslaving

Verslavingen, zoals roken, eten en drinken zijn de grootste belemmeringen voor een gelukkig en gezond leven. In deze module gaan we aan de slag met verslavingen. Hoe ontstaan verslavingen? En hoe zorg jij ervoor dat je deze voor eens en altijd de baas kan zijn?

Stressmanagement /
Voorkomen van Burn-outs

Stress en burn-outs komen steeds vaker en op een steeds jongere leeftijd voor. Wat is stress? Burn-out? Wat zijn de signalen? Wat kun je doen om stress en burn-outs te voorkomen. Hoe bewaak je je grenzen? Doe je wat bij je past? En hoe leer je nee zeggen, zonder egoïstisch te zijn?

Train je brein

In deze module leer je meer over de kracht van gedachten. We weten dat je je lichaam kan trainen, maar ook je brein kun je trainen als een spier. We gaan in op de wet van de aantrekkingskracht. Door middel van meditatie, mindfulness en visualisatie oefeningen leren we hoe je je gedachten kan observeren en kunt ombuigen in positieve innerlijke dialogen.

 
GELUKZAAIERS-tak1-dgroen.png
GELUKZAAIERS-tak2-dgroen.png
 

STERK LICHAAm

GELUKZAAIERS-stippen-klein2.png

Bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga is een mooie manier om stress te verminderen, burn-outs te voorkomen en te zorgen voor meer rust, ontspanning en een positieve interne dialoog.

Bedrijfsworkout

Wil jij als organisatie werken aan een fit, gezond en gelukkig team? Investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en een goede balans bieden tussen werk en privé? Bedrijfsworkouts zijn een makkelijk middel om de werkomgeving inspirerend en stimulerend te maken om gezond de dag door te komen. Sport en beweging werkt tevens verbindend en zorgt voor teambuilding.

Zowel bedrijfsworkouts en bedrijfsyoga zijn laagdrempelig, voor een grote groep toegankelijk en goedkope middelen om direct mee aan de slag te gaan.

 
GELUKZAAIERS-tak1-dgroen.png
GELUKZAAIERS-tak2-dgroen.png